Биланс

Агенција за књиговодствене услуге

Подношење регистрационе пријаве за предузетнике електронским путем

Агенција за привредне регистре (АПР) од 12.маја 2008. године, омогућава физичким лицима, заинтересованим за оснивање предузетничких радњи, да своју пријаву за регистрацију пошаљу електронским путем. Овакав вид регистрације омогућава предузетнику да Агенцију посети само једном када дође по оригинално решење о регистрацији. Том приликом потребно је да предузетник поднесе потписан примерак електронске потврде, документацију прописану законом и доказ о плаћеној накнади за регистрацију. Тражена документација, као и решење из АПР, могу се доставити поштом, чиме се у потпуности може избећи лични долазак у Агенцију.

За коришћење ова услуге неопходно је прво извршити регистрацију корисничког налога на сајту Агенције.

После успешно извршене регистрације корисничког налога, корисник је у могућности да се пријави на систем и поднесе пријаву за регистрацију предузетничке радње.

Након поднете електронске пријаве, корисник добија потврду о примљеној регистрационој пријави на своју електронску адресу. Ову потврду, потписану од стране њеног подносиоца, заједно са осталом оригиналном документацијум и доказом о плаћеној накнади, предузетник треба да поднесе лично у АПР, приликом преузимања оригиналног решења о регистрацији.

Електронска пријава